Pop-up galerie in Tubbergen

Vanuit het idee om het winkelgebied van Tubbergen én om regionale kunstenaars meer te kunnen laten schitteren is BLINK skitter*nde kunst ontstaan.  Zo verbindt BLINK  de kunstenaar met de ondernemer. BLINK is een pop-up galerie in het centrum van Tubbergen en exposeert werk van kunstenaars uit de regio op verschillende plekken in het winkelgebied.

Op dit moment skitter*n deze deelnemers :

  • Ansje Scheper bij Drukkerij Twente Print
  • Charlotte Bisschop bij Van Boxtel
  • Rob Dijkhuis bij Bike Totaal Buyvoets
  • Ine Heerink bij Tuunte
  • Glaslas bij Elferink Schoenen
  • Mirjam Lansink bij Modez

De kunstenaars die op dit moment skitter’n met hun werk zijn :

Ansje Scheper

 

Al jaren fotografeer ik voor mijn plezier. Ca 15 jaar geleden heb ik de opleiding gevolgd aan de Fotovakschool te Apeldoorn. Mijn specialisatie was mode en portret. Daar ligt ook mijn grootste passie: mensen fotograferen. Als afstudeeropdracht heb ik een serie portretten gemaakt van oud Indië gangers uit mijn eigen dorp. Een mooie zwartwit serie van 10 doorleefde portretten.

Naast mijn parttime baan als leerkracht op een basisschool heb ik mijn eigen bedrijf in de Fotografie.

Ik heb 5 jaar een studioruimte gehad in de pastorie in Reutum, vanaf vorig jaar werk ik weer vanaf mijn huisadres in Rossum.

Zoals gezegd fotografeer ik het liefst mensen, een herinnering maken. Het vastleggen van dierbare herinneringen vind ik een mooie uitdaging en ik vind het fijn om samen met de mensen het juiste beeld uit te zoeken en  om dat dan op een zo mooi mogelijke manier af te laten drukken zodat de herinnering blijvend is.

Op mijn website kunt U werk van mij zien. www.ansjescheperfotografie.nl

Charlotte Bisschop

In 2018 ben ik begonnen mij te interesseren voor de werken met vloeibare hars, epoxy resin in combinatie met pigmenten. Ik heb mezelf de technieken van het mengen van de materialen met de reacties en de gevolgen van het gieten zelf eigen gemaakt. Langzaamaan heeft dit geleid tot de werken waarvan ik jullie hier een aantal zal presenteren.

Ik werd geïnspireerd door de kunst in de cobra-art-galerieën. De high-gloss van de moderne werken straalt het design en de luxe uit waar ik van houd. Ik ben me gaan verdiepen in de manier waarop ik die uitstraling in mijn werk kon verwerken. Het combineren van bijzondere materialen als epoxy, pigmentpasta, acryl verf en acrylic ink leveren originele resultaten op. Ik ben gefascineerd geraakt door de manier waarop een werk zichzelf ontwikkelt. De omstandigheden en de chemie van de combinatie van materialen, de manier van gieten en de verwerking met spatel of brander, bepalen met elkaar het resultaat. De tinten en nuances leveren telkens een andere creatie. Dat maakt het verrassend en boeiend. Ik werk laag voor laag totdat ik het gewenste resultaat heb bereikt, waarbij geduld een schone zaak is, want elke laag dient minimaal 24 uur te harden. De grootte van het ‘doek’ en de kleuren bepaal ik vooraf maar verder begin ik blanco want het resultaat is altijd een verrassing. Dat maakt elk werk uniek.

Op jonge leeftijd struinde ik door de natuur en sleepte van alles mee naar huis. Ik probeerde daar dan een prachtige creatie van te maken. Ik had het geluk dat mijn vader mijn creativiteit stimuleerde en vaak met mij meedacht hoe ik bepaalde dingen kon uitproberen. Nog steeds haal ik mijn inspiratie ook uit de natuur. De interesse in kunst en design is in de loop der jaren sterk gegroeid en is ook een inspiratiebron. Verder laat ik mij leiden door de spontaniteit op dat moment. In deze fluid resin art heb ik mijn passie en creativiteit terug gevonden, ik vergeet de tijd en het werkt zelfs verslavend…

Rob Dijkhuis

 

 

Mijn naam is Rob Dijkhuis  ik ben woonachtig in Vasse.

Van oudsher hebben wij thuis een smederij gehad, waarschijnlijk

is daar mijn hobby voor metaalbewerking uit ontstaan.

Mijn werkstukken zijn zeer divers en voornamelijk gemaakt

van ijzer of koper.

Ine Heerink

“Natura artis magistra”

(vertaald: ”De natuur is de leermeesteres van de kunst”)

 

In de teken- en schilderlessen aan volwassenen en kinderen, zowel individueel als in groepsverband, vind ik het heel belangrijk dat iedereen op eigen wijze zijn beeldende stijl kan ontwikkelen. Ik ben de docent en breng mijn kennis en vaardigheden over, maar ik ben ook de coach, die de cursist begeleidt in het creatieve proces. Een voorbeeld van een schilderij is een inspiratiebron en geen ‘namaak-product’. Het gaat om eigen vindingrijkheid.

In de negen jaar dat mijn atelier KUNSTSCHOOL ALDING (www.kunstschoolalding.nl) bestaat is het aanbod sterk uitgebreid. Naast de wekelijkse teken-schilderlessen voor kinderen en volwassenen worden ook workshops, arrangementen,  en weekends verzorgd speciaal voor vrienden, gezin en familie. Op de website is meer informatie beschikbaar.

Bent u geïnteresseerd in mijn werk, dan nodig ik u van harte uit in het atelier van kunstschool Alding.

Glaslas

 

Wij zijn GLASLAS een samenwerkingsverband tussen:

Frans Egberink:  laswerk

Evelien Limbeek: glasfusing

 

Wij hebben beiden jarenlange ervaring. De een met het bewerken van glas, de ander met het bewerken van metaal en hout. Doordat we onder één dak zitten, doch in gescheiden ruimtes, vinden we het een uitdaging om onze kennis om te zetten in  unieke kunstwerken/objecten.

Wilt u meer van ons werk zien kijk dan op www.glaslas.com

Mirjam Lansink

 

Ik ben geboren in Reutum en alweer 33 jaar woonachtig in Hezingen. Door mijn opleiding (kleuterleidster) en omgang met het jonge kind zag ik dat kinderen hun emoties meestal puur, zonder remmingen, laten zien. (Een volwassene verstopt zich vaak achter zijn handen.)

Deze emoties heb ik weergegeven in enkele van mijn schilderijen. Ik gebruik meestal olieverf.

Bij mijn schilderij “Angst” zijn de lijnen opgezet met een medium met acrylverf en heb ik acrylverf gebruikt voor het weergeven van de felle kleuren, om de schreeuw erin beter weer te geven.

Ik schilder graag op rustige momenten.

Info of prijsopvraag:

mirjamlansink@hotmail.com

Kopen of meer weten?

Neem contact op met Blink:
T. 06 122 082 74
M. info@hofvantubbergen.nl