Pop-up galerie in Tubbergen

Vanuit het idee om het winkelgebied van Tubbergen én om regionale kunstenaars meer te kunnen laten schitteren is BLINK skitter*nde kunst ontstaan.  Zo verbindt BLINK  de kunstenaar met de ondernemer. BLINK is een pop-up galerie in het centrum van Tubbergen en exposeert werk van kunstenaars uit de regio op verschillende plekken in het winkelgebied.

Op dit moment skitter*n deze deelnemers :

  • Elly Jacoba Meijer bij La Cuisine
  • Mayke Koopman bij Drukkerij Twente Print
  • Diego Semprun Nicolas bij Van Boxtel
  • Jenita Hulst bij Bike Totaal Buyvoets
  • Marie-Anne Nijkamp bij Tuunte
  • Sylvia Bruggenwirth bij Elferink Schoenen
  • Inge Plegt bij Modez

De kunstenaars die op dit moment skitter’n met hun werk zijn :

Elly Jacob Meijer

(Hengelo,1936)

Op jonge leeftijd was ik al aan het tekenen en schilderen. Mijn ouders hadden een hoveniersbedrijf in Hengelo en de bloemen en planten waartussen ik opgroeide waren een bron van inspiratie. Na de middelbare school ging ik naar de AKI te Enschede en kreeg les van onder anderen Johan Haanstra. In 1960 behaalde ik mijn diploma Cum Laude voor vrij schilderen en monumentale kunst. Al tijdens mijn academietijd kreeg ik mijn eerste opdrachten voor het maken van wandvullende mozaïeken waarvan een groot mozaïek aan het voormalig postkantoor in Almelo. Momenteel houdt ik me bezig met vrij schilderwerk en vrije textiele werkvormen waarbij tuinen, bloemen en groeivormen mijn grootste inspiratiebron zijn.

Mayke Koopman

 

Mijn naam is Mayke Koopman en ik ben 16 jaar. Ik zit in de 4e klas van het VWO op het Erasmus Almelo daar volg ik de kunststroom.

Ik teken portretten van mens en dier sinds mijn 12e. De tekeningen zijn gemaakt met behulp van kleurpotloden en pastels. Ik teken graag mensen en dieren, omdat ik via tekenen ze naturel weer kan geven, vooral de blik in de ogen trekt mij aan om die persoon te gaan tekenen.

Ik presenteer mijn werk vooral op Instagram, onder de naam @artbymayke.

Voor prijsopgave portrettekeningen op maat, mail dan naar artbymayke@gmail.com

Diego Semprun Nicolas

 

Diego Semprun Nicolas is een telg uit de vijfde generatie van een bekende familie van glazeniers.

Met gebruikmaking van verscheidene vormen van glaskunst benadert hij zijn vak als schilderkunst: Van vlakglas tot ruimtelijk, doorzichtig of reflecterend, de werken gaan altijd over de beschilderde compositie.

 

http://www.diegosemprunnicolas.weebly.com

Jenita Hulst

Ik handvorm met klei, gedachten- en klankschalen hebben mijn voorkeur maar ik werk ook met vrije vormen. De basisvorm voor de schalen is vaak gebaseerd op een ronde kom. Ik probeer hierbij de grove chamotte zo dun mogelijk te bewerken. De huid bewerk ik met oxides en werk de schaal (binnenkant en buitenkant ) af met een dunne transparante glazuurlaag. Als de schaal gebakken is en de vorm en dikte is goed dan ontstaat er een mooie klank.

De inspiratie voor het maken van werk haal ik uit het dagelijkse leven; een mooi gedicht, een geweldig uitzicht maar ook gedachten die even op een rij gezet moeten worden. Soms vertaal ik de woorden in kleurgebruik op de huid van de schaal, soms verwerk ik (delen van) teksten en gedichten op de huid. De schalen zijn voor de sier maar kunnen ook gebruikt worden als basis voor een bloemstuk. Het verkennen van de grenzen van het materiaal vind ik boeiend.

“Niets bestaat zonder dat het iets anders raakt”

http://www.jenitakeramiek.nl

Marie-Anne Nijkamp

 

Ik heb veel verschillend werk, ga graag uitdagingen aan iets nieuws te proberen. Ik geniet van iets maken wat mij aanspreekt, ontroerd. Achter mijn ezel, muziek op de achtergrond of een luisterboek, ik vergeet plaats en tijd. Ben ik gelukkig! Ook al is het af en toe worstelen met hoe ik iets op het doek krijg.

http://www.marie-anne-art

 

Sylvia Bruggenwirth

Sinds 2013 ontdekte ik dat ik het een prettige manier vond om mijn gevoelens te uiten op het schildersdoek. “Loslaten”op het doek was voor mij een goede therapie ten tijde van een wat “donkere” periode in mijn leven.

Ik maak afwisselende werken in acryl of olieverf. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, de reizen die ik maak en de dagelijkse dingen om mij heen.

Naast het schilderen heb ik ook de techniek van glasfusing ontdekt.

Gevangen door de bloemenpracht in mijn eigen tuin en in de omgeving ben ik mij gaan bezighouden met het creëren van glasobjecten. Hierin kan ik mij, in mijn eigen atelier aan huis, heerlijk verdiepen, bijna een soort meditatie.

Het liefst zonder ontwerp, maak ik de kleurrijkste creaties. Objecten met “open” ruimtes in abstracte vormen hebben mijn voorkeur.
De kleuren, soms zo intens, fascineren mij en zetten mij aan het werk om daarna te genieten van een “schitterend” resultaat.

Op dit moment ben ik mij aan het verdiepen in brandschilderen. Mijn leermeester hierin is Diego Semprun Nicolas, zeer bekende glasmeester.  Zo blijf ik steeds bezig met nieuwe technieken te ontdekken.

Sinds een aantal jaren verzorg ik ook workshops glasfusing in mijn eigen atelier. Het is heerlijk te zien hoe ieder met een eigen creatie, soms zeer verbaasd, naar huis gaat.

Om een workshop te volgen neem dan contact met mij op of kijk op mijn website. www.sylsart.nl

Inge Plegt

Ik ben woonachtig in het mooie Tubbergen.

Vanaf dat ik 3 jaar was tekende ik al, dus dat zat er al vroeg in. Ook op school deed ik niets liever. Thuis begon ik op mijn twaalfde met het tekenen van portretten.Ook later heb ik op verzoek heel wat kinderen van collega’s geportretteerd. De eerste schildercursus die ik heb gevolgd was aquarelleren.Op zich vond ik dat wel leuk, maar toen ik de techniek van het schilderen met olieverf leerde kennen kwam ik erachter dat dit mij veel beter lag.

Tot op de dag van vandaag schilder ik nog steeds met olieverf. Het liefst schilder ik een tafereel wat mij ontroert of iets wat mij aanspreekt.Vaak gaat het dan om kinderen, omdat kinderen zo oprecht zijn.

Tot nu toe schilder ik realistisch. Soms in opdracht, maar meestal gewoon omdat het mijn passie is.

Kopen of meer weten?

Neem contact op met Blink:
T. 06 122 082 74
M. info@hofvantubbergen.nl